Ouders

Beste ouder,

Als je kind bij safehouse Turn gaat wonen is dat een grote stap.
Onderstaand informatie, aarzel niet om contact op te nemen als er vragen zijn.

Eerste maand:

In de eerste maand blijft de nieuwe fellow bij ons, wij hebben tijd nodig om onze nieuwe fellow goed te leren kennen en vice versa. In deze maand zijn er telefoontijden, vier keer per dag mag de fellow zijn/haar telefoon voor ongeveer een uur. Dit zijn de momenten waarop fellows naar ouders kunnen bellen.

Contact safehouse Turn – ouders:

Onze orthopedagoog neemt op woensdagochtend contact op met de ouders van onze fellows. Tijdens dit telefoongesprek zal zij ouders informeren over de voortgang van zoon of dochter. Vanaf 16 jaar moet toestemming worden gegeven voor het delen van informatie. Onze orthopedagoog informeert ouders of toestemming gegeven is.

Contact ouders – safehouse Turn:

Ouders krijgen het telefoonnummer van het safehouse zodat zij kunnen bellen als zij vragen hebben of iets door willen geven.

Informatie over safehouse Turn en het programma:

Onder de kopjes 18- en 18+ staat een kleine beschrijving. Onder safehouse staat meer informatie over ons programma.

Begeleiding:

Begeleiding is 24 uur per dag 7 dagen per week fysiek aanwezig, in de nacht (23:30-08:00) in de vorm van begeleiding met slaapdienst.

Opleiding:

Voor de fellows die nog niet de middelbare school afgerond hebben is er een mogelijkheid om via privé school aan huis het staatsexamen te doen. Safehouse Turn betaald voor de lessen, ouders wordt gevraagd om de kosten voor het examen te betalen. Voor 18- kan dat betaald worden van de kinderbijslag. Wij houden onze fellows graag clean, daarom vinden wij het schoolplein geen geschikte omgeving.

Werk:

In overleg met begeleiding wordt gezocht naar werk passend bij pril herstel. Werken mag na de eerste maand.

Weekenden:

Alle fellows mogen na de eerste maand naar huis als de thuissituatie stabiel en
herstelgericht is. Fellows zijn één weekend per maand verplicht thuis in het safehouse,
in dit weekend doen wij allerlei leuke activiteiten met de groep.

Alle fellows wonen in het safehouse en mogen daar altijd zijn, ook in de weekenden. Twee keer per jaar gaan wij een weekend weg met elkaar, in het voorjaar en in het najaar.

Telefoontijden:

In de eerste maand krijgt iedere fellow telefoontijden. Na de eerste maand kijken wij of deze tijden aangepast kunnen worden.

Meetings en sponsor:

Onze fellows zijn verplicht om drie meetings per week bij te wonen, fysiek aanwezig.
Daarnaast krijgt de fellow zes weken de tijd om een sponsor te vinden. Met de sponsor gaan de fellows werken aan de 12 stappen. Ouders kunnen ook meetings bijwonen, zie: www.al-anon.nl.